28 April 2006 bracht Snow Patrol het album “Eyes Open” uit!

Eyes Open is het vierde studioalbum door alternatieve rockband Snow Patrol. Het werd wereldwijd op 1 mei 2006, in Nederland op 28 april en op 9 mei in de Verenigde Staten uitgebracht als de opvolger van Final Straw uit 2003. Er waren twee leadsingles, de Europese You’re All I Have en in de Verenigde Staten was dat Hands Open. Op het album verlaat de band definitief de indierock en gaat het meer de powerpop-kant op, naast de al aanwezige alternatieve rock.

Het album werd zowel kritisch als commercieel goed ontvangen en kenmerkte zich door haar uithoudingsvermogen. Het album verbleef 88 weken in de Nederlandse Album Top 100, 74 weken in de Vlaamse Ultratop 40 en 66 weken in de Amerikaanse Billboard 200. Het album verblijft tot op heden nog in de Britse albumlijst, met een duur van 173 weken (drie jaar en achttien weken). Dit is grotendeels te verklaren door het

succes van de singles Chasing Cars en Shut Your Eyes, waarbij de eerstgenoemde in ruim tien landen de top veertig behaalde en de tweede het vooral in de Vlaanderen, Nederland en Duitsland goed deed.

Bron: Wikipedia

Een gedachte over “28 April 2006 bracht Snow Patrol het album “Eyes Open” uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *