Vandaag (2 juni) in 1986: Queen brengt “Kind of Magic” uit

A Kind of Magic is een album van Queen, uitgebracht op 2 juni 1986. De opnames van het album waren in 1985 begonnen. Het is geproduceerd door Queen, Mack en David Richards. Na het succesvolle optreden tijdens het Live Aid festival in 1985, kreeg Queen nieuwe inspiratie om aan een nieuw album te werken (daarvoor was er sprake dat de groep uit elkaar zou gaan). Het resulteerde in het lied ‘One Vision‘ dat als single in 1985 uit kwam. Er werd aan Queen gevraagd of ze bereid waren om muziek te gaan schrijven voor de film Highlander, de band ging ermee akkoord. Op het album staan daardoor twee projecten.

Voor het eerst liet Queen zich filmen in de studio voor de videoclip van One Vision, ook werd er een clip gemaakt van de nummers A Kind Of Magic, Who Wants To Live Forever, Friends Will Be Friends en Princes Of The Universe. De daaropvolgende tour heet de Magic Tour, en wordt de grootste Europese tour ooit. Er werden twee legendarische optredens in het Londense Wembley Stadium gegeven. Ook deden ze drie keer Nederland aan. Op 27 juli 1986 trad Queen als eerste West-Europese band op in een Oostblokland, namelijk in Boedapest, Hongarije. Na 2 maanden toeren, sloot Queen de Magic Tour af in het Knebworth Park, ze speelden voor 120.000 fans. Dit bleek achteraf het laatste concert van Queen te zijn in de originele samenstelling.

Het album A Kind of Magic is in 1991 opnieuw uitgebracht. Ditmaal digitaal geremasterd op een cd en aangevuld met enkele bonustracks.

2 gedachten over “Vandaag (2 juni) in 1986: Queen brengt “Kind of Magic” uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *