Vandaag (3juni) 1999: Britney Spears – …Baby one more Time

Wiki:

…Baby One More Time is het debuutalbum van de Amerikaanse zangeres Britney Spears, dat op 3 juni 1999 werd uitgebracht in Nederland.

Het album was over de hele wereld succesvol, en met 30 miljoen verkochte exemplaren debuteerde het album op de eerste plek in de Amerikaanse Billboard 200, waarin het zes weken bleef staan. Hiermee werd het album het bestverkochte debuutalbum van een vrouwelijke artiest in de geschiedenis. Ook debuteerde het album op de eerste plek in Canada en bereikte het in vele andere landen de top tien. Het album behaalde in de Verenigde Staten veertien keer platina.[1] Het stond 51 weken in de top tien van de Billboard 200 en 60 weken in de top twintig. Hiermee werd het album het op een na bestverkochte album van 1999 in de Verenigde Staten na Millennium van de Backstreet Boys. Het album was Spears’ eerste album dat de diamanten status verkreeg.

Toen de eerste single, …Baby One More Time, werd uitgebracht, werd Spears een fenomeen in de popmuziek. De single kroop naar de eerste plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Deze single was de enige in haar carrière in bijna tien jaar, tot oktober 2008 toen haar single Womanizer‘ van het album Circus ook de eerste plaats bereikte.

 

:

2 gedachten over “Vandaag (3juni) 1999: Britney Spears – …Baby one more Time

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *