Vandaag (17 september) 1991: Guns N’ Roses brengt Use Your Illusion uit!

Use Your Illusion I

Use Your Illusion I is het derde studioalbum van de AmerikaanserockbandGuns N’ Roses, uitegegeven in 1991. Het werd tegelijk uitgegeven met het album Use Your Illusion II. Deze worden vaak als een dubbelalbum gezien, dit is echter niet het geval bij deze albums. Bekende nummers van dit album zijn: November Rain, Live and Let Die en Garden of Eden.

De twee mannen op de gele hoes zijn ontleend aan een schilderij van Rafaël: “School van Athene“. Dit was lange tijd ongeweten omdat de mannen op de minder bekende rechterkant van het schilderij staan en niet op het centrale gedeelte waar we Plato en Aristoteles terugvinden.

Use Your Illusion II

Use Your Illusion II is het vierde studioalbum van de Amerikaanse rockband Guns N’ Roses. Het werd tegelijk uitgegeven met het album Use Your Illusion I. Deze worden vaak als een dubbelalbum gezien, dit is echter niet zo. Bekende nummers van dit album zijn: Civil War, Yesterdays, Estranged, You Could Be Mine en Knockin’ on Heaven’s Door.

De blauwe hoes werd ontworpen door de Estse kunstenaar Mark Kostabi.De twee mannen erop werden ontleend aan een schilderij van Rafaël: De school van Athene. Dit was lange tijd onbekend, omdat de mannen op de minder bekende rechterkant van het schilderij staan en niet op het centrale gedeelte waar we Plato en Aristoteles terugvinden. In de loop der tijd zijn verschillende filosofen herkend op Rafaël’s schilderij, maar tot op heden is onbekend wie de twee mannen zijn op deze hoes.

Album van de Week

https://www.muziekdatum.nl/guns-n-roses-heeft-met-use-your-illusion-i-ii-het-album-van-de-week-te-pakken/

Het album is genomineerd tot het album van de week:

5 gedachten over “Vandaag (17 september) 1991: Guns N’ Roses brengt Use Your Illusion uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *